Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Νέο ΑΤΜ γάλακτος στο Μαρούσι!


Νέο κατάστημα αυτόματης πώλησης γαλακτοκομικών άνοιξε ο ΘΕΣγάλα στο Μαρούσι (οδός Παναγή Τσαλδάρη 2).
Στα 20 θα φτάσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι Αυτόματοι Πωλητές Γάλακτος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα στην Αθήνα από 10 που λειτουργούσαν μέχρι πρότινος.  

Ο πρωτοποριακός συνεταιρισμός λάνσαρε και γιαούρτι.

 Πρόκειται για στραγγιστό γιαούρτι με κρεμώδη υφή, που παράγεται από 100% ελληνικό γάλα.

Η συσκευασία των 200 γραμμ. κοστίζει 1,10 ευρώ, ενώ για ένα διάστημα θα έχει τιμή γνωριμίας στο 1 ευρώ.

 Εκτός από το Μαρούσι οι νέες περιοχές που θα λειτουργήσουν αυτόματοι πωλητές γάλακτος είναι η Κυψέλη, η Μεσογείων, το Νέο Ηράκλειο, η Καλλιθέα, Ο Πειραιάς, η Ηλιούπολη και ο Άγιος Δημήτριος. 

Ήδη λειτουργούν ΑΤΜ σε Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιά (2 καταστήματα), Νίκαια, Αιγάλεω, Παγκράτι, Αμπελόκηπους, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέο Κόσμο.

Η συνολική επένδυση για τα 20 αθηναϊκά ΑΤΜ φθάνει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, καθώς το κόστος για τον κάθε αυτόματο πωλητή κυμαίνεται μεταξύ 70.000-80.0000 ευρώ. 

Ο συνεταιρισμός αυτή τη στιγμή εμφανίζει τζίρο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το 20% του οποίου προέρχεται από τα ΑΤΜ. 

Ο στόχος του είναι το 2016 να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Για την πλήρωση των ΑΤΜ σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη απαιτούνται περί τους 25 τόνους γάλα καθημερινά, ποσότητα που θα αυξηθεί κατά 11-12 τόνους όταν λειτουργήσουν και τα νέα σημεία στην Αθήνα. 

Συνολικά σήμερα για το φρέσκο γάλα (λευκό και σοκολατούχο και τα τυριά (ημίσκληρο τυρί, λευκό αγελαδινό τυρί, γραβιέρα) που παράγει ο συνεταιρισμός απαιτούνται 30-32 τόνοι γάλα την ημέρα. 

Σχέδια για παγωτό και συσκευασμένο γάλα Στους σχεδιασμούς του συνεταιρισμού, ο οποίος σύμφωνα με εκτιμήσεις κατέχει αυτή τη στιγμή μερίδιο 2% στο σύνολο της αγοράς γάλακτος, είναι να διευρυνθεί η προϊοντική γκάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ζαχαροπλαστεία για την προμήθεια παγωτού ΘΕΣγάλα, ενώ σε περιοχές, όπως η Κρήτη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να «φτάσει» με συσκευασμένο φρέσκο γάλα, μιας και είναι δύσκολη η καθημερινή προμήθεια μέσω των αυτόματων πωλητών. 

Τέλος εξετάζεται και η πιθανότητα γεωγραφικής επέκτασης μέσω του θεσμού της δικαιόχρησης (franchising).

 Σημειώνεται ότι ο ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Στα ΑΤΜ παγωτού και γίδινου γάλακτος και η «Θρακών Αμνός» Καλώς εχόντων των πραγμάτων τα ΑΤΜ γάλακτος θα αυξηθούν σύντομα, καθώς αυτές τις μέρες θα ξεκινήσει ανάλογη δραστηριότητα και ο συνεταιρισμός κτηνοτρόφων «Θρακών Αμνός», τα σχέδια του οποίου έχουν καθυστερήσει λόγω διάφορων δυσκολιών για αρκετούς μήνες.

Σε πρώτη φάση τα σημεία πώλησης θα βρίσκονται σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται από τους αυτόματους πωλητές παστεριωμένο γίδινο γάλα, λευκά και κίτρινα τυριά, γιαούρτι και παγωτό από πρόβειο γάλα.

Το παγωτό θα βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή που υπάρχει στην Θράκη από το 1957 και οι γεύσεις θα είναι επίσης παραδοσιακές (πεπόνι, γιαούρτι κ.ά.). 

Ο συνεταιρισμός Θρακών Αμνός ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι.

 Η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου