Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

www.marousiotiko.gr

Τελικά οι πολίτες νίκησαν, ο δήμαρχος τράπηκε σε άτακτη φυγή και πήρε πίσω την αύξησε των δημοτικών τελών κατά 8% που είχε ψηφίσει λίγες ημέρες ενωρίτερα στην οικονομική επιτροπή του δήμου!. Βεβαίως ο κ. Φωκιανός μένει εκτεθειμένος στα μάτια των κατοίκων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης που τόλμησε να φέρει, σε τόσο δύσκολες εποχές, αυτή την ακατανόητη απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών, όταν οι περισσότεροι δήμοι έχουν κάνει ήδη μείωση.
Η αποκάλυψη του σοβαρού αυτού θέματος έγινε τη Δευτέρα με ανακοίνωση από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, γεγονός που ξεσήκωσε τους κατοίκους οι οποίοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και να προειδοποιήσουν τον κ. Φωκιανό για την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση που είχε πάρει στην οικονομική επιτροπή του δήμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι την Τρίτη
η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα, είχε και όρθιους.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και πριν αρχίσει η συζήτηση πήρε το λόγο και ζήτησε από το δήμαρχο να πάρει πίσω αυτή την απόφαση. «Είναι πρόκληση προς την κοινωνία να φέρνετε θέμα για αύξηση των δημοτικών τελών σε τέτοιες εποχές, όταν οι αποφάσεις της τρόϊκα και των κυβερνήσεων έχουν γονατίσει μικρούς και μεγάλους. Πρέπει να μην γνωρίζετε τι γίνεται στην κοινωνία. Πρέπει να μην γνωρίζετε πόσο υποφέρουν τα νοικοκυριά. Ειλικρινά δεν το περιμέναμε ποτέ ότι θα φθάνατε σε αυτό το επίπεδο κοινωνικής αναλγησίας» είπε μεταξύ άλλων.
Ήταν φανερό ότι είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα κατά της απόφασης του δημάρχου, αφού όχι μόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν επρόκειτο να ψηφίσει αλλά το ίδιο θα έκαναν και κάποια μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας που δεν είχαν ερωτηθεί για την πρωτάκουστη απόφαση του δημάρχου και των στενών συνεργατών του. Έτσι λοιπόν υποχρεώθηκε η διοίκηση του δήμου κάνει πίσω ολοταχώς.
Οι παρατάξεις, οι φορείς και οι πολίτες χαιρέτισαν την ανάκληση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου