Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση καινοτόμου συστήματος ανακύκλωσης



Τη λειτουργία και εγκατάσταση του πρώτου οικιακού οικολογικού ανακυκλωτή, που αποτελεί καινοτόμο έργο και πρωτοποριακό για το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου που τα τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη σημαντική συμβολή του στον τομέα της ανακύκλωσης.

Η παρουσίαση του καινοτόμου συστήματος ανακύκλωσης του Ευρωπαϊκού Έργου "Ανακύκλωση στο Σπίτι", θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, στις 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Την ενημερωτική εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ενώ εκπρόσωποι από φορείς όπως μεταξύ άλλων το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι

αφενός η ενημέρωση των πολιτών και των σχολείων του Αμαρουσίου που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, και αφετέρου η ανάδειξη της σημασίας υιοθέτησης πρακτικών ανακύκλωσης από τα νοικοκυριά, τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για τη βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής.
Παράλληλα, μέσα από μια διαδικασία συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, νοικοκυριά της πόλης μας θα επιλεγούν για να εγκατασταθεί δωρεάν στο σπίτι του ο καινοτόμος αυτός οικιακός οικολογικός ανακυκλωτής.
Αφού εγκατασταθεί το μηχάνημα σε χώρο που θα υποδείξουν, θα μπορούν να τοποθετούν τα απορρίμματα χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου εντός του συστήματος, όπου στη συνέχεια θα συμπιέζονται και θα αποθηκεύονται.

Να σημειωθεί ότι το έργο "Recycling @ Home" υλοποιείται με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δήμο Μάνδρας -Ειδυλλίας και την Envireco Consulting και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+.

Καλούμε λοιπόν, εσάς και τις οικογένειές σας να ανταποκριθείτε στην παρούσα πρόσκληση και να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου